November 28
                     2021
                 
      Mé první perníčky
		Když máme tu první adventní neděli, tak trochu vánočnější příspěvek ve formě receptu na perníčky, který jsem vyzkoušel předevčírem.

Vykrajovátka tu nejsou, a tak, díky velikosti vinné skleničky, mají perníčky velikost olympijské medaile. Tloušťka ale jen 0,5cm.
- 1¼ hrnku mouky (hladké)
 - 2/5 hrnku cukru (třtinového)
 - 1 polévková lžíce perníkového koření
 - 1/2 lžičky skořice
 - 1/4 lžičky jedlé sody
 - 2/5 hrnku margarínu
 - 1/8 hrnku sirupu (javorového)
 - perníkové koření – tři stejné díly hřebíčku (rozdrcených 6ks), nového koření a skořice
 - kdyby se těsto po noci strávené v lednici při válení rozpadalo, tak trocha mléka (ovesného)
 

Po deseti minutách v troubě je hotovo. Nevychladlé byly dost měkké, druhý den už ale chytly akorátní konzistenci. Trochu křupnou, tvrdé ale nejsou.
